11:04 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μείωση θα ισχύει έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020, με βάση τον μειωμένο συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) 13% στις μεταφορές.

Μειωμένο θα είναι έως τις 31 Οκτωβρίου το κόμιστρο για τις διαδρομές των ταξί στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, με βάση τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% που έχει ανακοινωθεί για τις μεταφορές, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, το μειωμένο κόμιστρο αφορά τις διαδρομές με ταξί στον νομό Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας, με Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Τι ισχύει για την Αττική

Σε ό,τι αφορά τον νομό Αττικής, το μειωμένο κόμιστρο ισχύει για τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τέλος σε σημείο εντός του δακτυλίου, καθώς και αντίστροφα. Ειδικότερα, το τιμολόγιο κομίστρου καθορίζεται στο ποσό των 35 ευρώ (από 38 ευρώ) για τις ώρες 05:00 έως 00:00 και 49 ευρώ (από 54 ευρώ) για τις ώρες 00:00 έως 05:00.

Υπενθυμίζεται ότι τον δακτύλιο σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Οι αλλαγές σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, για τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και σημείο λήξης οποιοδήποτε σημείο που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από τις οδούς Αγίας Σοφίας – Ολυμπιάδος – Ηφαιστείωνος – Αγίου Δημητρίου – Δραγουμάνου – Μαργαροπούλου – Αγίων Πάντων – Γιαννιτσών – Στ. Βουτυρά – Στ. Καρατάσου – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λεωφόρος Νίκης, καθώς και αντίστροφα, το τιμολόγιο κομίστρου καθορίζεται στο ποσό των 18 ευρώ (από 20 ευρώ) για τις ώρες 05:00 έως 00:00 και 26 ευρώ (από 28 ευρώ) για τις ώρες 00:00 έως 05:00.

Αναφορικά με την Καβάλα, για τις διαδρομές από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς οποιοδήποτε σημείο της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από το τέρμα της οδού Νυρεμβέργης (Δημοτικά Κοιμητήρια), το τέρμα της οδού Τενέδου, την Περιμετρική οδό, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και την Ιερά Μονή του «Αγίου Σίλα», αλλά και αντίστροφα, το τιμολόγιο κομίστρου για όλο το 24ωρο καθορίζεται στο ποσό των 35 ευρώ (από 38 ευρώ).

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι τα κόμιστρα των ταξί σε όλες τις υπόλοιπες διαδρομές, έχουν μειωθεί κατ΄ αναλογία με την εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13%, μέσω της αντίστοιχης προσαρμογής των ταξιμέτρων.

Μειώνεται το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για τα Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης με οδηγό

Στο μεταξύ, μειώνεται -εκ νέου στο πλαίσιο της μείωσης του ΦΠΑ σε 13% στις μεταφορές και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου- το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης για τα Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα που εκμισθώνονται με οδηγό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, το ελάχιστο μίσθωμα με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών μειώνεται από τα 90 ευρώ στα 82 ευρώ.

Αντιστοίχως, το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτών, μειώνεται από τα 40 ευρώ στα 36 ευρώ.

Tags:
αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, αεροδρόμιο, αεροδρόμιο Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αθήνα, αεροδρόμια, μείωση ΦΠΑ, μεταφορές, ταξί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK