16:29 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 01
Βρείτε μας

Οι εικόνες συγχρωτισμού και συνωστισμού σε καταστήματα της Μυκόνου, προκάλεσαν την αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίες επέβαλαν πρόστιμα 20.000 ευρώ.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για πολλά νησιά, αποτέλεσε το κατάλληλο έναυσμα, προκειμένου -επιτέλους- να ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος.

Έτσι, αρκετές επιχειρήσεις ανέβασαν ρολά και υποδέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν Έλληνες, καθώς οι πτήσεις εξωτερικού θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και μετέπειτα.

Ως εκ τούτου, δεν έλλειψαν οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού, κάτι το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση καταστήματος στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο, όπου εκατοντάδες εκδρομείς συνωστίστηκαν, αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας έναντι του κορονοϊού. Ίδια εικόνα και σε μπαρ στη Χώρα του κυκλαδίτικου νησιού.

Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», να επιβληθούν πρόστιμα, ύψους 20.000 ευρώ, καθώς και «λουκέτο» 60 ημερών -όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Μάλιστα, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τις εικόνες συγχρωτισμού σχολίασε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο».

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
επιχειρήσεις, επιχείρηση, καταστήματα, Μύκονος, έλεγχοι, έλεγχος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK