03:02 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο, Τρίτη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ στάση εργασίας θα κάνει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Πανυγειονομική και 24ωρη απεργία για αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με αίτημά της την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. 

Παράλληλα, στάση εργασίας από 8:00 έως 15:00 για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Μαβίλη στις 8:30 π.μ. ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Οι Ομοσπονδίες ζητούν, να μην γίνει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να γίνουν μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Επίσης, οι δύο Ομοσπονδίες, ζητούν από την κυβέρνηση την πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Tags:
κινητοποίηση, διαμαρτυρία, Αθήνα, πορεία, νοσηλευτές, γιατροί, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK