10:19 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου έξι εβδομάδες θα διαρκέσουν τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «On sourit pour la photo», τα οποία θα λάβουν χώρα στην Αθήνα και την Αίγινα.

Στην Ελλάδα θα γυριστεί η γαλλική ταινία «On sourit pour la photo», ελληνιστί «Χαμογελάστε για τη φωτογραφία», όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 13 Ιουλίου του 2020 στην Αθήνα και την Αίγινα.

Πρόκειται για μία υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον Francois Uzan και πρωταγωνιστές τους Thierry Jacques Gamblin και Claire Pascale Arbillot.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η ταινία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Γαλλίας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα την δουν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Γάλλοι θεατές.

Μάλιστα, αναμένεται να προβληθεί στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Η πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για το 2021 στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός.

Ο κ. Φραγκάκης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό της παραγωγής για οποιαδήποτε διευκόλυνση, κατά τη διάρκεια τόσο των γυρισμάτων όσο και της προώθησής της.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, σε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Κεραμεικός και το Παγκράτι, καθώς και σε χώρους πολιτισμού, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Στόχος είναι να αναδειχθεί το δυναμικό πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας, η νέα ελληνική γαστρονομία, ο ελληνικός τρόπος ζωής, αλλά και οι άγνωστες πτυχές της Αττικής, όπως οι μαρίνες, η λίμνη της Βουλιαγμένης, τα οινοποιεία της, η κουλτούρα γύρω από την παραγωγή φιστικιού στην Αίγινα κ.ά.» επισημαίνει ο ΕΟΤ.

Tags:
ΕΟΤ, ταινίες, ταινία, γυρίσματα, Αθήνα, Αίγινα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK