20:21 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 51
Βρείτε μας

Προτάσεις για διακοπές που θα συνυφαίνονται με την έννοια της ασφάλειας αναζητούνται παγκοσμίως, μέσα στον καινούριο κόσμο που διαμορφώνει η πανδημία. Θα δοκιμάσουν οι Έλληνες κάτι που οι περισσότεροι δεν έκαναν έως τώρα;

Για τους Έλληνες το καλοκαίρι είναι ταυτόσημο του ήλιου, της θάλασσας και των ελληνικών νησιών. Η πανδημία όμως φαίνεται ότι φοβίζει κάποιους να μπουν στα πλοία και οδηγεί ορισμένους στη σκέψη και την αναζήτηση εναλλακτικών διακοπών. Στο πλαίσιο αυτό οι διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο αποτελούν για πολλούς δελεαστική πρόταση.

Διακοπές με τροχόσπιτο
© Φωτογραφία : Facebook/Camper Club
Διακοπές με τροχόσπιτο

Η ζήτηση για τα τροχόσπιτα φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τους Έλληνες που για πρώτη φορά μπαίνουν στο πλαίσιο της επιλογής του τροχόσπιτου για τις διακοπές τους, σύμφωνα με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενοικίασης.

«Ο φόβος για την πανδημία πραγματοποιεί αλλαγές στη ζωή μας. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Ωστόσο, δεν υπάρχει στην Ελλάδα ο απαραίτητος αριθμός οχημάτων για να καλυφθεί η ζήτηση. Τα οχήματα είναι υπερβολικά ακριβά λόγω φόρων (σ.σ. 80.000 ευρώ περίπου) ώστε να αγοραστούν και να μεταφερθούν στη χώρα μας» επισημαίνει στο Sputnik o Γιώργος Παναγούλιας, ιδιοκτήτης της Camper Club.

Το γεγονός ότι η στάθμευσή τους επιτρέπεται σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο, αλλά και το ότι οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στα οχήματά τους, όπως συμβαίνει και με κάθε όχημα, αποτελούν επιπλέον δέλεαρ.

Η ζήτηση για τα τροχόσπιτα είναι το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα αυξημένη από τους Έλληνες
© Φωτογραφία : Facebook/Camper Club
Η ζήτηση για τα τροχόσπιτα είναι το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα αυξημένη από τους Έλληνες

«Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι ένα μέσο που εκτός από τα βασικά πλεονεκτήματα -που είναι η ελευθερία και η αυτονομία- πρόκειται και για ένα όχημα που σου προσφέρει ασφάλεια. Δεν εμπλέκεσαι με κόσμο αν δεν θες να το κάνεις. Έχεις την επιλογή να ορίζεις την απόστασή σου από τους άλλους» απαντά ο ίδιος αναφορικά με τον βασικό λόγο προτίμησης και συμπληρώνει ότι πρόκειται για ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού.

Για την ενοικίαση τροχόσπιτων -παραδοσιακά- η σεζόν θα ξεκινούσε από Μάρτιο-Απρίλιο.

«Βασικοί πελάτες είναι οι ξένοι. Ωστόσο, η κατάσταση κατέστρεψε όλες τις κρατήσεις που είχαμε για το καλοκαίρι. Μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Έλληνας, λόγω της πανδημίας, ψάχνει να βρει τρόπο ώστε να είναι ασφαλής. Όμως, απέχει αρκετά από την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του Γάλλου και του Γερμανού που χρησιμοποιούν το τροχόσπιτο ως κύρια επιλογή διακοπών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πριν από την πανδημία, περίπου 20.000 οχήματα ετησίως επισκέπτονταν την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του.

Αρκετοί θεωρούν τη χώρα μας, τον Νο1 προορισμό αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στην Ευρώπη. Το κύριο πλεονέκτημα που βλέπουν στη χώρα μας είναι η ασφάλεια. 

«Για τον λόγο αυτό αρκετοί έρχονται στην Ελλάδα ακόμα και με τα ιδιόκτητα οχήματά τους. Δεν είναι δυνατόν σε καμία άλλη χώρα, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Ισπανία, ούτε στη Γερμανία, ούτε στην Ολλανδία, να ζεις στον δρόμο και να νιώθεις ασφάλεια. Θάλασσα, βουνό και τουριστικά αξιοθέατα συνθέτουν τον περιηγητικό τουρισμό που ψάχνει κάποιος.

Οι ξένοι με τα τροχόσπιτα μένουν και τον χειμώνα στην Ελλάδα. Κάποιοι μένουν και μόνιμα στα αυτοκίνητα. Πρόκειται για συνταξιούχους της Κεντρικής Ευρώπης που έχουν περάσει τα 65 έτη και έρχονται στην Ελλάδα λόγω του κλίματος και των γενικότερων πλεονεκτημάτων. Μην ξεχνάμε την περίφημη ελληνική φιλοξενία που επίσης τους κρατά εδώ» επισημαίνει ο Γ. Παναγούλιας. 

Στην Παλλήνη, οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με το τροχόσπιτο στην Ελλάδα, κατασκευάζουν ένα θεματικό πάρκο για τα τροχόσπιτα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αλματώδη τεχνολογική εξέλιξή τους που μπορούν να ελέγχονται και με εφαρμογές μέσω κινητού.

Όπως σημειώνει ο κ. Παναγούλιας, η νέα τάση στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι τα βανάκια στα οποία «η Ελλάδα είναι πίσω». «Έχουν κατακλύσει την αγορά του αυτοκινήτου στην Ευρώπη» συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι συνυποδηλωτικό για το αν θα υπάρξει και στην πράξη η διαφαινόμενη στροφή του Έλληνα σε ένα διαφορετικό είδος τουρισμού.

Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, πανδημία, Ελλάδα, καλοκαίρι, διακοπές, τροχόσπιτο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK