17:11 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1944)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, καθώς και για το πού εστιάζεται η ανησυχία εν όψει της 1ης Ιουλίου που ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια στις πτήσεις του εξωτερικού.

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό έως το τέλος του έτους εμφανίστηκε ο καθηγητής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα προστασίας θα παραμείνουν μέχρι να υπάρξει κάποια θεραπεία.

«Οι προσπάθειες είναι εντατικές και από διαφορετικές ομάδες, οπότε πιστεύω ότι το εμβόλιο θα το έχουμε πριν το επόμενο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προηγούμενες πανδημίες μπήκαν σε έναν βαθμό ύφεσης από μόνες τους, περιορίστηκαν, οπότε δεν υπήρξε ανάγκη εμβολίου. 

«Θεωρώ ότι τώρα θα έχουμε το εμβόλιο γιατί το χρειαζόμαστε» δήλωσε, ενώ σχετικά για το χρονικό διάστημα που θα είναι διαθέσιμο υπογράμμισε πως «οι προσπάθειες είναι εντατικές και από διαφορετικές ομάδες, οπότε πιστεύω ότι το εμβόλιο θα το έχουμε πριν το επόμενο καλοκαίρι». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε ότι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν απόρροια συγχρωτισμού σε συγκεκριμένα γεωγραφικά μέτρα και γι' αυτό επιβλήθηκαν αυτά τα τοπικής εμβέλειας περιοριστικά μέτρα. Έπειτα από αρκετή ιχνηλάτηση και τεστ, οι εστίες αυτές φαίνονται ότι βαίνουν προς ύφεση

«Χθες είδαμε την αναφορά 13 νέων κρουσμάτων τα οποία είναι σποραδικά κατανεμημένα, π.χ., ένα Ξάνθη ένα Ροδόπη. Έχουμε όντως την επανεμφάνιση ενός κρούσματος στην Καστοριά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως είναι σποραδική και δεν σημαίνει ότι έχουμε τη δημιουργία νέων εστιών». 

Για τον τουρισμό

Σχετικά με την ανησυχία εν όψει του πλήρους ανοίγματος των συνόρων από 1η Ιουλίου, οπότε θα έχουμε τουρίστες από πολλές διαφορετικές χώρες και σε πολλά διαφορετικά σημεία της Ελλάδας ο κ. Σουρβίνος τόνισε τη σημασία να γνωρίζουμε την προέλευση των κρουσμάτων.

«Αυτό που μας ανησυχεί πάντα είναι να γνωρίζουμε την προέλευση των κρουσμάτων. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για την προέλευση και να κάνουν έναν πρώτο έλεγχο στις πύλες εισόδου που θα μας δώσει μια εικόνα στο μέτρο του δυνατού των εισερχόμενων κρουσμάτων που θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του τουρισμού» τόνισε. 
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1944)
Tags:
κρούσματα, μέτρα προστασίας, εμβόλιο, θεραπεία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK