16:17 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από το βράδυ του Σαββάτου, ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αναμένεται να φτάσει στο Σύνταγμα, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έρχονται από αύριο, Σάββατο 27 Ιουνίου, στο Σύνταγμα καθώς επεκτείνεται ο «Μεγάλος Περίπατος».

Όπως έχει γίνει γνωστό, από τις 22:00 ξεκινούν οι παρεμβάσεις και στην κάτω πλευρά της πλατείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων οι παρεμβάσεις έχουν στόχο την απελευθέρωση περισσότερου δημόσιου χώρου, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, κάνοντάς την πιο φιλική και πιο ευχάριστη για τους κατοίκους, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της.

Στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας. 

Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα παραμείνουν ελεύθερες τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για τα λεωφορεία. Επίσης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ισχύει και τώρα.

Από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχουν τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων σε όλες τις οδούς της περιοχής.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς και τη διευκόλυνση της διέλευσης από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, έχουν στόχο η διάβαση των πεζών να έχει μικρότερο μήκος.

Εναλλακτικές διαδρομές για το Σύνταγμα

Ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των οδηγών.

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

  • Μέσω Ακαδημίας.
  • Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρρόης.
  • Μέσω Λεωφόρου  Αλεξάνδρας.

Επίσης, για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, με την τήρηση βέβαια όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στον σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Τέλος, επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

Tags:
δήμος Αθηναίων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, Αθήνα, Σύνταγμα, Μεγάλος Περίπατος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK