20:24 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου καλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων από τους υποψήφιους, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ενώ οι βαθμολογίες των μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι καλούνται να απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Μ' αυτόν μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετήσουν το Μηχανογραφικό και να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. 

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν Μηχανογραφικό

  • Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου, και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Όσον αφορά τους υποψήφιους που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καλούνται να καταθέσουν το Μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο, 29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020.

Tags:
μαθητές, υποψήφιοι, αποτελέσματα, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, εξετάσεις, Πανελλήνιες 2020, Πανελλήνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK