17:56 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις προσπάθειες της κυβέρνησης σχετικά με τη διασφάλιση της προστασίας πολιτών και επισκεπτών της χώρας, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν θα γίνουν εκπτώσεις στα ζητήματα δημόσιας υγείας, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση» επισήμανε με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προέδρευσε, νωρίς το απόγευμα, σε τεχνική σύσκεψη.
«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα, να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε με ασφάλεια να κάνουμε ελέγχους. Στα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Παράλληλα, έκανε σαφές πως είναι προτεραιότητα να ανοίξει ο τουρισμός και η οικονομία, αλλά δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της δημόσιας υγείας.

«Θέλουμε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς και εξίσου ασφαλής ο ελληνικός πληθυσμός που θα τους υποδεχτεί».

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αναμένεται να υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό και θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσα από διαδικασία και ένα πρωτόκολλο για το οποίο ενημερώθηκε ο αερολιμενάρχης και με την αρωγή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά, και εάν χρειαστεί, των τοπικών αρχών.

Ακόμη, θα εξασφαλιστούν ξεκάθαροι όροι δημόσιας υγείας, στα ζητήματα εισόδου των ξένων επισκεπτών.

Σχετικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, πως αυτό δεν θα γίνει άμεσα και όποτε αυτό αποφασιστεί θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στις διάφορες περιοχές, ο υφυπουργός τόνισε πως παρακολουθείται η εξέλιξη τους, ότι σημαντική, σε πρώτο χρόνο, είναι η ιχνηλάτηση.

«Υπάρχει ύφεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Η ασπίδα μας είναι να τηρούμε τα μέτρα».
Tags:
Μέτρα, τουρισμός, οικονομία, κορονοϊός, Ιωάννινα, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK