14:07 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Αύξηση των πτήσεων με ενοικιαζόμενα αεροσκάφη από ιδιωτικές εταιρείες, σημειώθηκε στη διάρκεια της καραντίνας. Βασικές αιτίες ο επαναπατρισμός και οι αεροδιακομιδές.

Μπορεί από 1η Ιουλίου οι διεθνείς πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες να επιτρέπεται να προσγειώνονται σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, όμως η πανδημία είχε κόψει τα φτερά των αεροπλάνων σε μεγάλο βαθμό παγκοσμίως. Η επέλαση του ιού αύξησε τις ανάγκες των πτήσεων με ιδιωτικά αεροπλάνα. Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες και τις κυβερνήσεις, κάποιοι φαίνεται ότι στρέφονται σε ιδιωτικά τζετ τα οποία μπορούν να ενοικιαστούν για ένα άτομο ή μια οικογένεια.

Ωστόσο, το σπορ είναι ιδιαίτερα ακριβό και φαίνεται ότι απευθύνεται στους πολύ πλούσιους. Με μια ματιά στους εξιδεικευμένους ιστοτόπους, για μια πτήση από την Αθήνα στα Χανιά, οι τιμές ξεκινούν από 3.650 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή για πτήση από την Αθήνα ως τη Μόσχα το χαμηλότερο κόστος είναι 25.600 ευρώ.

Για την επιστροφή στην Ελλάδα τα ιδιωτικά τζετ χρησιμοποιήθηκαν για τον επαναπατρισμό ή και για αεροδιακομιδές τραυματιών.

«Αρκετοί επιχειρηματίες ήταν εγκλωβισμένοι σε διάφορες χώρες στο Ιράν, στο Αζερμπαϊτζάν και επαναπατρίστηκαν με ιδιωτικές πτήσεις στη χώρα μας. Είναι γεγονός η αύξηση των πτήσεων» αναφέρει στο Sputnik o Ντούλης Καραφίλ, διευθυντής της ΑΒΙ, εταιρείας ναύλωσης- πωλήσεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

«Όσον αφορά την επέλαση της πανδημίας και την επίδραση στη δουλειά μας, πρέπει να τονίσουμε ότι τα αιτήματα αλλά και οι πτήσεις που διαχειριζόμαστε αυτήν την στιγμή είναι κατά κύριο λόγο πτήσεις επαναπατρισμού αλλά και νοσοκομειακές, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των αιτημάτων που δεχόμασταν έως και πριν από λίγους μήνες, όταν εξυπηρετούσαν τουριστικούς αλλά και επαγγελματικούς σκοπούς. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή, δεδομένων των συνεχόμενων τροποποιήσεων στους ρυθμιστικούς κανονισμούς αλλά και στους αυξανόμενους περιορισμούς στον τομέα των μεταφορών».

Όπως αναφέρει, διαθέτει συνεργασία με δύο ειδικά αεροπλάνα, εξοπλισμένα και εγκεκριμένα για μεταφορά κρουσμάτων COVID-19.

Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ισχύουν τόσο για τις πτήσεις με αεροπορικές εταιρείες όσο και για τις πτήσεις με ιδιωτικό τζετ.

«Για παράδειγμα οι Ρώσοι δεν μπορούν να έρθουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» αναφέρει o Ν. Καραφίλ.

Στα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής πτήσης, όπως μας εξηγεί, περιλαμβάνεται το ότι δεν πηγαίνουν από το main terminal από όπου θα πήγαιναν όλοι, αλλά από ιδιωτικό τερματικό.

Από τις 25 Μαΐου τα ελικόπτερα (ιδιωτικά και εμπορικά) επιτρέπεται να πετούν εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και στα ελληνικά νησιά. Από τις 15 Ιουνίου, επιτρέπονταν οι εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις από 29 χώρες αλλά είχαν τη δυνατότητα να προσγειώνονται μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, πανδημία, καραντίνα, αεροπλάνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK