12:42 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε καμπάνια για τον κορονοϊό και την ενημέρωση των επισκεπτών.

Στη δημοσιότητα δόθηκε χτες η λίστα των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού με τα ξενοδοχεία, τα οποία θα λειτουργούν ως καταλύματα καραντίνας.

Πρόκειται για ξενοδοχεία, τα οποία θα μισθωθούν από το κράτος για την αποκλειστική διαμονή φυσικών προσώπων, τα οποία θα διαγνωσθούν θετικά στον κορονοϊό.

Τα συγκεκριμένα καταλύματα αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες και τα νησιά της Ελλάδας, τα οποία προετοιμάζονται για το περαιτέρω «άνοιγμα» του τουρισμού.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλη τη λίστα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των παραπάνω ξενοδοχείων, κάθε κατάλυμα είναι υποχρεωμένο να διατηρεί και δωμάτια καραντίνας.

Συγκεκριμένα, για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Στόχος των παραπάνω μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, είναι η «ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού» και η «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

Πώς θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα του τουρισμού

Την 1η Ιουλίου πραγματοποιείται η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς θα ξεκινήσουν οι πτήσεις εξωτερικού σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Ωστόσο, για ορισμένες χώρες η απαγόρευση πτήσεων λόγω κορονοϊού που ισχύει σήμερα αναμένεται να διατηρηθεί.

  • Βρετανία
  • Σουηδία
  • ΗΠΑ
  • Ρωσία
  • Ισραήλ

Καθώς και:

  • Κατάρ
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Σαουδική Αραβία
  • Βόρεια Μακεδονία

Όσοι, λοιπόν, έρχονται στην Ελλάδα θα συμπληρώνουν μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) μέσω διαδικτύου ή εφαρμογής ή και σε χαρτί, καθώς και τα στοιχεία επαφής τους. 

Θα υποβάλλονται, παράλληλα, σε δειγματοληπτικά τεστ, και όσοι βγαίνουν θετικοί στην COVID-19 θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Tags:
ασθενείς, ασθενής, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, καραντίνα, τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, ξενοδοχείο, καλοκαίρι 2020, καλοκαίρι, τουρίστρια, τουρίστας, τουρισμός, τουρίστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK