08:19 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Μια Notam που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο υποχρεώνει όλους τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα.

Υποχρεωτική φόρμα θα πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες των πτήσεων προς την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας , έχει εκδοθεί αεροπορική οδηγία (Notam), σήμερα ο Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Η συγκεκριμένη οδηγία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή της.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.  

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) εντάσσεται στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Tags:
τουρισμός, αεροδρόμιο, πτήσεις, Ελλάδα, κορονοϊός, φόρμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK