19:02 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται τα έργα και οι παρεμβάσεις στη διαδρομή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, καθώς από χτες πραγματοποιούνται εργασίες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Τα έργα ανάπλασης του τμήματος που αφορά από την οδό Σταδίου μέχρι και την οδό Φιλελλήνων στην κάτω πλευρά του Συντάγματος στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας, ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το MEGA, mετακινούνται οι στάσεις των λεωφορείων, ενώ καταργείται και η πιάτσα των ταξί επί της οδού Φιλελλήνων.

Μάλιστα, το κομμάτι αυτό θα γίνει πεζόδρομος και θα υπάρχουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, εκ των οποίων μία για τα λεωφορεία και δυο για τα οχήματα.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως η πιάτσα των ταξί στην οδό Όθωνος θα παραμείνει.

Εναλλακτικές διαδρομές για το Σύνταγμα

Προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς, ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για  τη μετακίνηση των οδηγών.

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρρόης
  • Μέσω Λεωφόρου  Αλεξάνδρας

Επίσης, για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, με την τήρηση βέβαια όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στον σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Τέλος, επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

 

 

Tags:
Μεγάλος Περίπατος, Ι.Χ. οχήματα, δρόμοι, δρόμος, κυκλοφορία οχημάτων, οχήματα, πεζοί, πλατεία Συντάγματος, Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, Σύνταγμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK