16:04 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Την Τετάτη, 1η Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς ανοίγουν 41 πύλες εισόδου στη χώρα.

Η τουριστική βιομηχανία μετρά αντίστροφα για την ολική επανεκκίνηση της δραστηριότητάς της που θα γίνει τη 1η Ιουλίου, με την επανέναρξη όλων των πτήσεων εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα διατηρεί την απαγόρευση πτήσεων με εννέα χώρες που δεν διαθέτουν καλά επιδιομολογικά χαρακτηριστικά αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα υποδοχής των ταξιδιωτών, όλα τα πρωτόκολλα έχουν ολοκληρωθεί, και ήδη τη Δευτέρα και την Τρίτη θα τρέξουν και οι ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Όπως επισημαίνει η δημόσια τηλεόραση, τα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, όμως εξίσου σημαντικά και σε πρώτο πλάνο είναι και τα ζητήματα της δημόσιας υγείας

Η λήψη των δειγμάτων θα γίνεται στοχευμένα ενώ διαγνωστικά τεστ θα διερνεργούνται από υγειονομικά συνεργεία των ενόπλων δυνάμεων που θα συνεπικουρούνται από την πυροσβεστική και την αστυνομία.

Όσοι βγουν θετικοί στον κορονοϊό θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας που θα υπάρχουν στις πρωτεύουσες των νομών.

Επίσης, όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα υποχρεούνται να συμπληρώνουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη τουλάχιστον 48 ώρες πριν κάνουν check in, ενώ θα γίνονται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι βάσει ενός επιστημονικού μοντέλου που θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού.

«Μπλόκο» σε εννέα χώρες

Ωστόσο, για ορισμένες χώρες η απαγόρευση πτήσεων λόγω κορονοϊού που ισχύει σήμερα αναμένεται να διατηρηθεί:

  • Βρετανία
  • Σουηδία
  • ΗΠΑ
  • Ρωσία
  • Ισραήλ

Καθώς και:

  • Κατάρ
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Σαουδική Αραβία
  • Βόρεια Μακεδονία

Τα ξενοδοχεία καραντίνας

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή η λίστα των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού με τα ξενοδοχεία, τα οποία θα λειτουργούν ως καταλύματα καραντίνας.

Πρόκειται για ξενοδοχεία, τα οποία θα μισθωθούν από το κράτος για την αποκλειστική διαμονή φυσικών προσώπων, τα οποία θα διαγνωσθούν θετικά στον κορονοϊό.

Τα συγκεκριμένα καταλύματα αφορούν όλες τις περιφερειακές ενότητες και τα νησιά της Ελλάδας, τα οποία προετοιμάζονται για το περαιτέρω «άνοιγμα» του τουρισμού.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλη τη λίστα

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των παραπάνω ξενοδοχείων, κάθε κατάλυμα είναι υποχρεωμένο να διατηρεί και δωμάτια καραντίνας.

Συγκεκριμένα, για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

Στόχος των παραπάνω μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, είναι η «ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού» και η «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».
Tags:
Ελλάδα, καλοκαίρι 2020, καλοκαίρι, απαγόρευση πτήσεων, ακυρώσεις πτήσεων, πτήσεις, πτήση, τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχείο, ξενοδοχεία, τουρίστρια, τουρίστας, τουρισμός, τουρίστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK