12:24 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοίγουν σήμερα οι παιδικές κατασκηνώσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές και όμορφες καλοκαιρινές μέρες.

Ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, οι παιδικές κατασκηνώσεις, όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δίνοντας έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα των πόλεων.

Αύριο, Τρίτη, η ανακοίνωση των παιδιών που επιλέχθηκαν για την 1η κατασκηνωτική περίοδο

Από αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί ο κατάλογος με τα παιδιά που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, που ξεκινά την Τετάρτη 1η Ιουλίου και λήγει στις 15 Ιουλίου, με τους γονείς τους να λαμβάνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει, κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα για τις κατασκηνώσεις αφορά παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων σε 15 ταμεία που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ,  ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑΤΠΔΑ, ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΠΔΕ και ΤΑΠΙΤ), όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλον φορέα για το έτος 2020. 

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τις τρεις επόμενες περιόδους, καθώς και για την πέμπτη περίοδο (1-15 Σεπτεμβρίου) που αφορά σε παιδιά με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας της μείωσης των θέσεων που προσφέρονται στις κατασκηνώσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης, οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
παιδιά, αιτήσεις, Νίκος Παπαθανάσης, οικονομία, κορονοϊός, παιδικές κατασκηνώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK