16:09 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

«Θα επανακάμψει ο ιός, αλλά θα είναι καλύτερα από τον Μάρτιο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αριστείδης Βατόπουλος.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, τονίζοντας ότι «ο ιός θα επανακάμψει, αλλά δε θα έχουμε την κατάσταση του Μαρτίου».

Όπως υπογράμμισε, αν και θα έχουμε για πολύ καιρό ακόμα κρούσματα, δεν θα χρειαστούν ξανά γενικευμένα lockdown, καθώς ο κόσμος είναι ενημερωμένος.

Σχολιάζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις αντοχές του στην πανδημία, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι είναι ένα στοίχημα, αν και έχουν γίνει προσπάθειες να ενισχυθεί με την προσθήκη κλινών ΜΕΘ.

Όπως σχολίασε, το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη. Αυτή άλλωστε είναι και η προσέγγιση που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, να ακολουθηθεί και με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εισρεύσουν στη χώρα μας ξένοι τουρίστες.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισαγόμενων κρουσμάτων. Αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ιού είναι η γρήγορη ιχνηλάτηση και η γρήγορη απομόνωση» υπογράμμισε. 

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση εάν τα κρούσματα είναι προτιμότερο να κατανέμονται στη χώρα μαζικά σε λίγες περιοχές ή μεμονωμένα σε όλη τη χώρα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι αν είχαμε ένα κρούσμα ανά νομό, θα ήταν ανήσυχος. Από την άλλη, στην Ξάνθη, για παράδειγμα, έχεις μια εστία που είναι σαν την πυρκαγιά. Ανά πάσα ώρα μπορεί να επεκταθεί. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1999)
Tags:
lockdown, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK