17:58 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1971)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα μέτρα προστασίας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας από το εξωτερικό, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ενώ αναφέρθηκε και στο πότε ενδέχεται να εμφανιστεί το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο εκτιμά ως πιθανότερη περίοδο εκδήλωσης ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανησυχία που προκαλεί στους επιστήμονες το άνοιγμα του τουρισμού από 1η Ιουλίου. 

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σύψας ζήτησε να δοθεί προσοχή τη θερινή περίοδο, ενώ ανέφερε ότι η νεολαία είναι αυτή που παρουσιάζει μια τάση παρέκκλισης από την εφαρμογή των μέτρων κι εκεί πρέπει να δοθεί προσοχή, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου, εξηγείται από το ότι οι πανδημίες είναι φυσικά φαινόμενα που ακολουθούν κύκλους. Στη χώρα μας «πέρασε το μπουρίνι από πάνω μας, μπορεί όμως να επανέλθει. Ο ιός υπάρχει ακόμα στην κοινότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Ανησυχία για το άνοιγμα του Τουρισμού

Τόνισε ότι το άνοιγμα του τουρισμού προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, γι’ αυτό και υπάρχει το πλέγμα των μέτρων στα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς. 

Ωστόσο, «ο παράγων που θα καθορίσει πώς θα τα πάμε, είναι η συμπεριφορά των πολιτών» υποστήριξε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε πως «πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τα φαινόμενα συνωστισμού».

Για τα μέτρα ασφαλείας σε αεροπλάνα και πλοία, υποστήριξε πως στα πρώτα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ στα δεύτερα θα ήταν μια καλή κι έξυπνη τακτική για την προστασία επιβατών και πληρώματος.

Πότε εκτιμάται το δεύτερο κύμα

Για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος το φθινόπωρο, ο λοιμωξιολόγος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, ενώ για την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα, είπε πως «είμαστε περισσότερο έτοιμοι σαν σύστημα υγείας, ο πολίτης ξέρει καλύτερα πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, ενώ έχουμε και κάποια φάρμακα στη διάθεσή μας».

Μίλησε ακόμα και για τα εισαγόμενα κρούσματα λέγοντας πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα».

Πρόκειται για ένα ανησυχητικό φαινόμενο και γι’ αυτό τον λόγο γίνονται και τα τεστ στα αεροδρόμια. «Η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών ανήκει στους ασυμπτωματικούς» πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα της διασποράς από ασυμπτωματικούς παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος» κατέληξε.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1971)
Tags:
κρούσματα, Νίκος Σύψας, COVID-19, κορονοϊός, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK