14:53 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 10
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη για το «άνοιγμα» της χώρας στον τουρισμό. Έως τις 15 Ιουλίου το απαγορευτικό σε Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του «ανοίγματος» της χώρας στον τουρισμό την 1η Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα ασφαλείας σ’ όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Όσον αφορά στις τρίτες χώρες (σ.σ. εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), σύμφωνα με το Μαξίμου, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που συντάσσει η ΕΕ, κάτι το οποίο αφήνει εκτός του «ανοίγματος» χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Όσον αφορά τις χώρες της ΕΕ, παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου.

Πώς θα γίνεται η είσοδος των τουριστών

Προϋπόθεση για την είσοδο στην Ελλάδα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση (σ.σ. 48 ώρες πριν) ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η όλη διαδικασία ανοίγματος είναι δυναμική και θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση των δεδομένων». Ζήτησε επίσης, τη διατήρηση του πολύ καλού επιπέδου συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα μεταξύ των Υπουργείων.

«Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Και λάθη και αστοχίες είναι αναπόφευκτα αλλά με καλή συνεργασία και έγκαιρη δράση μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοινή διαπίστωση, τέλος, αποτέλεσε το γεγονός ότι έχει γίνει σωστή προετοιμασία σ’ όλα τα επίπεδα, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και για τους επισκέπτες και για τους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου οι τουρίστες θα καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς τη διενέργεια υποχρεωτικού τεστ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, ενώ σε καραντίνα θα τίθενται μόνο όσοι αποδεικνύονται θετικοί στην COVID-19.

Την ίδια ημέρα -1η Ιουλίου- σε πλήρη λειτουργία τίθενται και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία θα ανεβάσουν «ρολά» υποδεχόμενα τους πρώτους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Εξαίρεση στο άνοιγμα του τουρισμού θα αποτελούν οι ταξιδιώτες από εννέα χώρες, για τις οποίες θα συνεχιστεί το «απαγορευτικό» λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής κατάστασης: Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
ταξιδιώτες, τουρισμός, τουρίστες, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK