16:49 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1995)
0 11
Βρείτε μας

Δεκαπέντε κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 12 στην Ξάνθη. Δέκα ασθενείς σε ΜΕΘ. Στους 191 οι νεκροί.

Ακόμη 15 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 3.390.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των υγειονομικών αρχών, από το σύνολο των περιστατικών το 54,9% αφορά τους άνδρες, το 22,3% σχετίζεται με ταξίδι από το εξωτερικό και το 55,5% σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα ασθενείς σε ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με διάμεση ηλικία τα 60 έτη.

Το 30% είναι γυναίκες, ενώ το 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας, έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ συνολικά 119 ασθενείς.

Κανένας νέος θάνατος

Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου δεν καταγράφηκε κάποιος νέος θάνατος, ο συνολικός αριθμός των οποίων παρέμεινε σε 191, με μέση ηλικία τα 76 έτη.

Από τους θανόντες, το 31,9% ήταν γυναίκες, ενώ το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα τρία προέρχονται από πτήσεις εξωτερικού και τα υπόλοιπα 12 από την περιοχή της Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα εφαρμόζονται -έως τουλάχιστον την Τετάρτη- αυστηρά μέτρα καραντίνας και περιορισμού, τα οποία αφορούν όλους τους κατοίκους της κοινότητας Εχίνου.

Ποια μέτρα εφαρμόζονται στον Εχίνο

  • Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο, πλην μετάβασης τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά  τη μετάβασή τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.
  • Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

Καθώς και:

  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market). Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1995)
Tags:
Ξάνθη, νεκροί, πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK