19:17 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
0 0 0
Βρείτε μας

Αύριο θα δημοσιευθεί η πλήρης λίστα με τις χώρες, για τις οποίες θα συνεχιστεί το απαγορευτικό πτήσεων και μετά την 1η Ιουλίου. Έτοιμα τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, τα οποία από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν να υποδέχονται τους πρώτους τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφτηκε και τα 18 αεροδρόμια, με τους τελευταίους τέσσερις σταθμούς να είναι τα αεροδρόμια Λήμνου, Καβάλα, Σκιάθου και Σκύρου.  

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ’ όλα τήρηση των πρωτοκόλλων, είτε αφορούν στη δημόσια υγεία είτε στις διαδικασίες ελέγχου που πλέον δε θα είναι δειγματοληπτικές αλλά στοχευμένες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Λήμνου.

Την ίδια ώρα, φθάνοντας στον αερολιμένα Καβάλας, ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα».

«Περιμένουμε τους ταξιδιώτες, θέλουμε να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στο ζήτημα του τουρισμού, όμως χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας. Οι ταξιδιώτες, αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας που θα τους υποδεχτούν, θα πρέπει να είναι και να παραμείνουν ασφαλείς».

Παράλληλα, επισκεπτόμενος το αεροδρόμιο Σκιάθου, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα του νησιού για να υποδεχτεί επισκέπτες. Θέλουμε πολύ ο τουρισμός να πάει μπροστά, είναι προτεραιότητα, αλλά όλο αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία».

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του υφυπουργού ήταν η Σκύρος, όπου ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν.

Αύριο η τελική λίστα

Στο μεταξύ, αύριο, Τρίτη, αναμένεται να καθοριστεί η τελική λίστα των χωρών, για τις οποίες θα συνεχιστεί το απαγορευτικό πτήσεων και μετά την 1η Ιουλίου, ημέρα «ανοίγματος» του τουρισμού.

Από τις χώρες της ΕΕ, το απαγορευτικό θα ισχύσει έως τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου για το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, δηλαδή τα κράτη εκτός της ΕΕ, η Ελλάδα αναμένει την αυριανή απόφαση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως, ανάμεσα σ’ αυτές θα συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Βόρεια Μακεδονία.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις αποφάσεις της Κομισιόν, υιοθετώντας στο σύνολό της την ευρωπαϊκή λίστα.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου οι τουρίστες θα καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς τη διενέργεια υποχρεωτικού τεστ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, ενώ σε καραντίνα θα τίθενται μόνο όσοι αποδεικνύονται θετικοί στην COVID-19.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
Tags:
αεροδρόμια, αεροδρόμιο, υπουργός Τουρισμού, τουρισμός, ταξίδι, πτήσεις, πτήση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK