12:07 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Για μια δύσκολη σεζόν έκανε λόγο η πρόεδρος των Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνη Μαϊστράλη, μιλώντας στο Sputnik. Οι επιχειρηματίες του νησιού ποντάρουν στον εσωτερικό τουρισμό.

«Αυτή η σεζόν θα είναι μόνο ένας Αύγουστος. Το ζητούμενο είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας φέτος» τόνισε η Αντιγόνη Μαϊστράλη στο Sputnik, σχολιάζοντας το φετινό δύσκολο καλοκαίρι για τον τουρισμό, ενόψει και του ανοίγματος αεροδρομίων, λιμανιών και συνοριακών φυλακίων αύριο, 1η Ιουλίου.

«Μπορούμε να ποντάρουμε στον εσωτερικό τουρισμό. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους κατοίκους της χώρας μας. Σαν νησί ίσως είμαστε ο καταλληλότερος προορισμός της μετά COVID-19 εποχής» συμπλήρωσε η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού.

Πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το δέκατο της Μεσογείου, με χιλιόμετρα ακτογραμμής, χωρίς συνωστισμό. Η Χίος δεν ανταποκρινόταν πότε στον μαζικό τουρισμό.

Αναφορικά με την έλευση των τουριστών από το εξωτερικό και την εκδήλωση ενδιαφέροντος, η ίδια τόνισε ότι η εικόνα διαφοροποιείται κάθε μέρα, αλλά το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής, η πιο βασική αγορά του νησιού, η Τουρκία, δεν εντάσσεται στις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί τουρίστες. Η επαναλειτουργία των διεθνών πτήσεων είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, όμως το απαγορευτικό θα συνεχίσει να ισχύει για ορισμένες χώρες. Η λίστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, 30 Ιουνίου.

«Η Τουρκία είναι μια βασική αγορά που είναι ακόμα κλειστή. Ωστόσο, η γειτονική χώρα στέλνει τουρίστες όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι» σημείωσε η κ. Μαϊστράλη.

Ερωτηθείσα για το αν θα ανοίξουν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το αντίθετο.

«Πλεονέκτημα της Χίου τα πολλά μικρά καταλύματα με ανεξάρτητους χώρους διαμονής. Ωστόσο, μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με επτά ξενοδοχεία στο νησί, θα ανοίξει τα πέντε από αυτά».

Την πλήρη προσαρμογή στα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται υπό τον φόβο της COVID-19 επιχείρησαν οι ξενοδόχοι της Χίου. «Οι πρώτοι έλεγχοι του ΕΟΤ είναι γεγονός και έχουμε ανταποκριθεί πλήρως στις υγειονομικές απαιτήσεις» κατέληξε.

Tags:
τουρισμός, ξενοδοχεία, ξενοδοχείο, νησί, Χίος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK