12:07 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 10
Βρείτε μας

Εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθεί η πλήρης λίστα των χωρών, για τις οποίες θα παραμείνει το απαγορευτικό πτήσεων και μετά την 1η Ιουλίου του 2020.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού, στο οποίο η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες για τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος και την ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επαναλειτουργία των διεθνών πτήσεων είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, όταν και τα ελληνικά αεροδρόμια αρχίσουν να υποδέχονται τους ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ωστόσο, η επάνοδος του ελληνικού τουρισμού δεν θα αφορά άπαντες, καθώς το «απαγορευτικό» πτήσεων θα συνεχιστεί για ορισμένες χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν δυσμενές επιδημιολογικό προφίλ. Εν ολίγοις, για χώρες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη «ξεμπερδέψει» με τον κορονοϊό.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, το «απαγορευτικό» θα παραμείνει σε ισχύ και μετά την 1η Ιουλίου για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Όσον αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες, τις λεγόμενες τρίτες χώρες, η οριστική λίστα αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, κατόπιν και των σχετικών ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, η Ε.Ε. αναμένεται να ανακοινώσει τη διατήρηση της απαγόρευσης πτήσεων από τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Αμερικανοί τουρίστες θα παραμείνουν εκτός του ελληνικού τουρισμού.

Έτοιμα τα περιφερειακά αεροδρόμια

Στο μεταξύ, όλα είναι έτοιμα ενόψει της αυριανής ημέρας, 1η Ιουλίου, όταν και αναμένεται το «άνοιγμα» του τουρισμού και η πλήρης επαναλειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία θα δέχονται πλέον και διεθνείς πτήσεις.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφτηκε τα αεροδρόμια της Λήμνου, της Καβάλας, της Σκιάθου και της Σκύρου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επιθεώρησης των 18 αεροδρομίων της ελληνικής περιφέρειας.   

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ’ όλα τήρηση των πρωτοκόλλων, είτε αφορούν στη δημόσια υγεία είτε στις διαδικασίες ελέγχου που πλέον δε θα είναι δειγματοληπτικές αλλά στοχευμένες» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε τους ταξιδιώτες, θέλουμε να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στο ζήτημα του τουρισμού, όμως χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας. Οι ταξιδιώτες, αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας που θα τους υποδεχτούν, θα πρέπει να είναι και να παραμείνουν ασφαλείς».

Πώς θα γίνει το «άνοιγμα»

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, οι τουρίστες θα καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς τη διενέργεια υποχρεωτικού τεστ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί και στοχευμένοι.

Ωστόσο, όλοι οι αφιχθέντες θα συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα, στην οποία καλούνται να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία επαφής που διατηρούν στην Ελλάδα (π.χ. πού θα διαμένουν).

Την ίδια ώρα, σε 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα θα υποβάλλονται μόνο όσοι διαπιστώνονται θετικοί στην COVID-19. Οι συγκεκριμένοι θα περιορίζονται σε ξενοδοχεία καραντίνας, τα οποία έχουν οριστεί στις κατά τόπους πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
ταξίδι, περιφερειακά αεροδρόμια, αεροδρόμια, αεροδρόμιο, τουρίστες, ΗΠΑ, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK