19:31 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνολικά 13 ακίνητα έχουν ενταχθεί στην πρώτη φάση των κατεδαφίσεων, ενώ η σχετική εργολαβία επισπεύδεται, ωστόσο θα ενταχθούν στην πορεία και άλλα κτίρια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατεδάφισης επικίνδυνων εγκαταλελειμμένων κτιρίων από τον Δήμο Αθηναίων που σε πρώτη φάση αφορά 13 ακίνητα, με την προοπτική ο κατάλογος των προς κατεδάφιση κτιρίων να συμπληρωθεί και με άλλα. 

Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες κατεδαφίστηκε κτίριο στη διασταύρωση των οδών Ηούς 36-38 και Δαιδαλιδών στην 3η Δημοτική Κοινότητα. Έχει ξεκινήσει η αποξήλωση αμιάντου από πέντε κτίσματα που βρίσκονται στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητα, τα οποία στη συνέχεια θα κατεδαφιστούν. Στη συνέχεια, έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση ενός κτιρίου επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει ότι: «έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιό μας σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας. Σε πρώτη φάση, πρέπει να φροντίσουμε άμεσα, και αυτό κάνουμε, ώστε να μην υπάρχουν κτίρια που εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Κάνουμε το ξεκαθάρισμα για να μπούμε στην αξιοποίηση εκείνων των κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές. Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε στη λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει έρθει η ώρα να κλείσουμε με αυτό το κεφάλαιο».

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενα της εργολαβίας που επιταχύνεται είναι:

  • H πλήρης κατεδάφιση στατικώς ανεξάρτητων ιδιόκτητων κτιρίων για τα οποία έχει συνταχθεί Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου.
  • Η πλήρης κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτιρίων για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες για τη ρυμοτόμηση τους.
  • Η αποτροπή επικινδυνότητας κτιρίων με την τοποθέτηση προστατευτικών σκαφών στις όψεις τους.
Tags:
εγκατάλειψη, κτίρια, δήμος Αθηναίων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK