17:31 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δρόμος στα Πατήσια θα ονομαστεί «Νεκτάριος Σάββας» στη μνήμη του αρχιφύλακα που δολοφονήθηκε από τρομοκρατική οργάνωση το 2009.

Το όνομα «Νεκτάριος Σάββας» θα δοθεί σε τμήμα της οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, τιμώντας έτσι τη μνήμη του αρχιφύλακα ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά τρομοκρατών, στην περιοχή αυτή, τον Ιούνιο του 2009.

Ο αρχιφύλακας, Νεκτάριος Σάββας, δολοφονήθηκε από τρομοκράτες ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

Η απόφαση για την ονομασία του δρόμου στα Πατήσια ελήφθη τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρη Γερακαράκου, καθώς και άλλων συναδέλφων του.

Για μήνυμα «κατά της τυφλής βίας και του μίσους» έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η σημερινή απόφαση δεν είναι απλώς μια οφειλόμενη τιμή σε ένα αδικοχαμένο θύμα της τρομοκρατίας, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε στο καθήκον. Είναι και ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα το οποίο στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κατά της τυφλής βίας και του μίσους απ' όπου κι αν προέρχεται. Ένα μήνυμα το οποίο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη αυτή η πόλη από τους εκπροσώπους της στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από κόμματα και κάθε λογής διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το “ποτέ ξανά”» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Ποιος ήταν ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας

Ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στη Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία.

Στις 17 Ιουνίου 2009, εκτελούσε υπηρεσία στα Πατήσια στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα πλησίασαν το όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση.

Την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα, Νεκτάριου Σάββα, ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Tags:
τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, Αθήνα, Κώστας Μπακογιάννης, αστυνομικός, δολοφονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK