12:40 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1985)
0 0 0
Βρείτε μας

Τέλος στην ειδική άδεια των δημοσιών υπαλλήλων που ανήκαν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σε περίπτωση μόλυνσής τους από κορονοϊό έδωσε εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Λήγει από αύριο η ειδική άδεια απουσίας που ίσχυε λόγω κορονοϊού για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η άδεια στόχευε στην προστασία των υπαλλήλων που θα είναι πιο ευάλωτοι σε μια ενδεχόμενη μόλυνσή τους από κορονοϊό.  

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι ευπαθείς ομάδες υπαλλήλων που έρχονταν πριν την πανδημία σε απευθείας επαφή με πολίτες, τώρα θα βρεθούν σε κάποια θέση που δεν θα είναι απαραίτητη η επαφή με το κοινό. Σε διαφορετική περίπτωση η εκάστοτε υπηρεσία θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχθεί η υγεία του εργαζομένου ακόμα κι αν αυτός έρχεται σε επαφή με πολίτες. 

Ως ομάδα αυξημένου κινδύνου που δικαιούνταν μέχρι σήμερα την άδεια χαρακτηρίζονταν άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο στάδιο χημειοθεραπειών ή ανοσοθεραπειών, άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια και εργαζόμενοι που έχουν αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη. 

Όσον αφορά τους γονείς παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών που και αυτοί δικαιούνταν άδεια ειδικού σκοπού αυτή έχει ήδη λήξει έπειτα και από το κλείσιμο σχολείων και νηπιαγωγείων για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για γονείς των οποίων τα παιδιά βρίσκονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς όπου δικαιούνται την άδεια μέχρι το τέλος Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία κλείνουν και αυτοί οι σταθμοί. 

Σε περίπτωση που οι γονείς επιλέγουν να μην στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, λόγω επαφής του παιδιού με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, τότε οι γονείς δεν θα δικαιούνται και την άδεια. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1985)
Tags:
εργαζόμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι, κορονοϊός, υπουργείο Εσωτερικών, άδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK