14:04 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ως κλειστή δομή -δηλαδή δεν θα μπορεί κανείς να εισέρχεται- θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις που ανοίγουν επίσημα τις πύλες τους και από αύριο θα δέχονται παιδιά.

Με φωνές και χαμόγελα μικρών παιδιών αλλά και αυστηρά μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού ανοίγουν οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Οι περισσότερες από αυτές θα υποδεχτούν τα πρώτα παιδιά αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου, με τα πρωτόκολλα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Ουσιαστικά οι κατασκηνώσεις θα λειτουργούν ως κλειστή δομή χωρίς να μπορούν οι γονείς ή άλλοι συγγενείς και επισκέπτες να εισέλθουν εντός τους. Επίσης, οι κατασκηνώσεις φέτος θα μπορούν να φιλοξενήσουν τον μισό αριθμό παιδιών απ' ό,τι προβλέπει η χωρητικότητά τους.

«Αύριο περιμένουμε τους πρώτους κατασκηνωτές. Έτσι κι αλλιώς η χωρητικότητά μας έχει μειωθεί λόγω των πρωτοκόλλων του υπουργείου και θεωρώ ότι η σεζόν θα κυμανθεί στο 50%-60% σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια» δήλωσε στο Sputnik ο αρχηγός της κατασκήνωσης «Happy Days», Κώστας Ιωαννίδης.

Η συγκεκριμένη κατασκήνωση -που βρίσκεται στη Σιθωνία Χαλκιδικής- σε συνθήκες προ κορονοϊού φιλοξενούσε περίπου 1.000 παιδιά από 6 έως 16 ετών. Πλέον, με τα πρωτόκολλα, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 500 παιδιά τα οποία ανά ομάδες φιλοξενούνται στην κατασκήνωση για διάστημα 15 ημερών.

Ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα που θα ακολουθηθεί είναι η απαγόρευση εισόδου στην κατασκήνωση των γονιών και κάθε επισκέπτη ενώ η είσοδος των προμηθευτών θα γίνεται μόνο με μάσκα. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία, η πλειονότητα των γονιών δεν είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική και στέλνουν τα παιδιά τους για κατασκήνωση.

«Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε εμάς χρόνια, η ανησυχία τους είναι μικρότερη και μας γνωρίζουν πλέον. Ήδη τους έχουμε ενημερώσει για όλα σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε, οπότε δεν έχουν πλέον τόσο μεγάλη ανησυχία. Αυτοί που τα στέλνουν πρώτη φορά στην κατασκήνωση ανησυχούν έτσι κι αλλιώς, άσχετα με τον κορονοϊό κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους ενημερώσουμε για όλα» εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ανοίγει τις πύλες του και η παιδική κατασκήνωση «Yupi camp» στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής που η χωρητικότητά της είναι περίπου 750 παιδιά. Φέτος και εκεί θα δεχτούν τον μισό αριθμό.

Η μεγάλη δικλείδα ασφαλείας για τις παιδικές κατασκηνώσεις, όπως ανέφερε στο Sputnik ο ιδιοκτήτης της, Αχιλλέας Τιπλαλέξης, «είναι ότι θα λειτουργήσει ως κλειστή δομή και δεν θα μπαίνει μέσα κανένας άλλος εκτός από τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκήνωσή του έχει λάβει όλα τα μέτρα που υπάρχουν στο πρωτόκολλο.

«Θεωρούμε ότι τα παιδιά θα είναι πιο ασφαλή σε εμάς απ' ό,τι θα ήταν εάν γυρνούσαν έξω».

Tags:
Υγεία, πρωτόκολλο, κορονοϊός, Χαλκιδική, παιδικές κατασκηνώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK