16:54 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στους ελέγχους για κορονοϊό σε όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν τους ελέγχους για κορονοϊό σε σημεία εισόδου ταξιδιωτών στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, Τρίτη.

Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και για τρεις μήνες, στελέχη του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα 26 αξιωματικοί και 100 υπαξιωματικοί θα επανδρώσουν 22 αεροπορικά σημεία εισόδου και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου για επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατόπιν του αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να συμβάλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για κορονοϊό σε όσους φτάνουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου.

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετέχει αποκλειστικά στη λήψη των δειγμάτων. Ο αριθμός των ατόμων που θα υποβληθούν σε έλεγχο, η επεξεργασία των δειγμάτων και τα αποτελέσματα του ελέγχου, γίνονται κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών και  με αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας» αναφέρει το Υπ. Άμυνας σε ανακοίνωσή του.
Tags:
ένοπλες ομάδες, Ελλάδα, τεστ, έλεγχοι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK