16:33 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον ανακριτή απολογήθηκε σήμερα ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Ευθύνες στα θύματά του έριξε ο ψευτογιατρός, κατά την απολογία του στον ανακριτή, παρότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, αποδεχόμενος ότι παρίστανε τον γιατρό και ότι τους παραπλάνησε.

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι απολάμβανε να έχει τον τίτλο του γιατρού και ότι βρέθηκε σε μια κατάσταση «ψυχολογικής αδράνειας» δίχως «να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει».

Η απολογία του γιατρού «μαϊμού» ήταν γεμάτη αντιφάσεις, καθώς παρά τα προαναφερθέντα, ο ίδιος -σε άλλο σημείο- είπε ότι «ουδέποτε παρέστησα ψευδώς στον οποιονδήποτε ότι αυτό που προμήθευα συνιστά φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια», όπως μετέδωσε το lawandorder.gr.  «Άλλωστε άπαντες οι άλλοι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι προτάσεις μου στηρίζονται σε φυσικές μεθόδους με βότανα, βιταμίνες και αποστάγματα» φέρεται να πρόσθεσε ο άνδρας.

Τι είπε ο ψευτογιατρός για τους θανάτους των ασθενών

Αναφερθείς στους τρεις θανάτους ασθενών -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά- για τους οποίους κατηγορείται ο ίδιος είπε:

«Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής. Δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού, αλλά μεταφορικώς του “θαύματος”. Επιπλέον, η πλήρης ίαση ενός ανθρώπων 76 ετών που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού, αλλά του μεταφορικά θαύματος».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όλα ήταν σε γνώση των γονέων των παιδιών αλλά και των μελών της οικογένειας του 76χρονου!

Μίλησε για… υπηρεσίες Placebo σε ετοιμοθάνατους και παρουσιάστηκε ως «βοτανολόγος»

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο 47χρονος υποστήριξε ότι στόχο είχε να επιμηκύνει τον χρόνο ζωής των ασθενών, προσφέροντας υπηρεσίες Placebo.

«Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων… Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει τη θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ζήτησα το οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα, ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζήτησα απλώς την προσευχή τους… Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo» φέρεται να είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «βοτανολόγος».

«Με τη βοτανοθεραπεία ασχολούμαι ουσιαστικά από μικρό παιδί όταν και ο παππούς μου μετέδωσε την αγάπη του για το συγκεκριμένο αντικείμενο» είπε και πρόσθεσε: «Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου ως και σήμερα αυτή η ενασχόληση είναι το πάθος μου και έχω παρακολουθήσει πλήθος σχετικών σεμιναρίων ενώ έχω διαβάσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, σχετικά βιβλία και άρθρα. Βεβαίως αυτό δεν με κάνει παρά έναν εμπειρικό βοτανολόγο βοτανοθεραπευτή. Εντούτοις, η έλλειψη κάποιου τίτλου δεν συνεπάγεται έλλειψη γνώσης του αντικειμένου».

Τι ισχυρίστηκε για τον τρόπο που έβρισκε ασθενείς

Αναφερθείς στους ασθενείς, ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι δεν «ψάρευε» τα θύματά του, «αλλά προσέφερα τις υπηρεσίες μου κατόπιν συστάσεων από στόμα σε στόμα».

«Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξαν προκειμένου να άρω την πλάνη» είπε στον ανακριτή.

«Στη συνέχεια με πήρε η κατρακύλα και ξεκίνησα να απολαμβάνω τον τίτλο του γιατρού διανθίζοντάς τον με διάφορες επιπλέον ιδιότητες βρισκόμενος σε μία ψυχολογική κατάσταση αδράνειας, χωρίς δηλαδή να μου περνάει από το μυαλό ότι αυτό πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε καταστήσει σαφές στους ασθενείς ότι δεν μπορεί να δώσει φαρμακευτική συμβατική αγωγή, αλλά «μόνο βότανα».

«Τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά. Η αξία τους είναι 2 έως 3 ευρώ και οι υπόλοιπες 20.000 ευρώ αποτελεί το κόστος των αποσταγμάτων και των βαμμάτων. Εγώ δεν έλαβα κάποια αμοιβή, δεν βιοπορίζομαι από αυτό. Τις γνώσεις αυτές τις είχα αποκτήσει από μικρή ηλικία. Συναντούσα τους ασθενείς σε χώρους νοσοκομειακούς κατά επιλογή των συγγενών των ασθενών, επειδή βρίσκονταν ήδη στα νοσοκομεία» φέρεται να είπε.
Tags:
απάτη, απολογία, ανακριτής, γιατρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK