18:23 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1945)
0 0 0
Βρείτε μας

«Πάνω από 50 νέα κρούσματα την ημέρα θα μας δημιουργήσουν θέμα» τόνισε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος. Τι δήλωσε για το άνοιγμα των συνόρων.

Τη μεγάλη σημασία εφαρμογής όλων των κανόνων υγιεινής και των μέτρων αποφυγής συγχρωτισμού τόνισε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, καθώς, όπως υπογράμμισε, είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού με το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» το άνοιγμα των συνόρων, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλα θα πάνε καλά, σημειώνοντας ωστόσο ότι το σύστημα QR (ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα) ίσως είναι η καλύτερη λύση, προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων που θα προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα.

«Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου, είναι θέμα, αλλά ξέρουμε πού είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό. Πάνω από 50 κρούσματα πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, απάντησε ότι θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο σύστημα QR

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1945)
Tags:
κρούσμα, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK