19:29 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχία και στους γιατρούς αλλά και στην κοινωνία της Κύπρου έχει προκαλέσει η δράση του ψευτογιατρού στην Ελλάδα, που φαίνεται πως είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπους.

Καμία επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει για τον γιατρό «μαϊμού» στην Κύπρο, παρά την εκτεταμένη του δράση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, οι Αρχές και ιδιαίτερα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλλουν οτιδήποτε θεωρούν ύποπτο. 

«Η μάχη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) εναντίον του τσαρλατανισμού είναι διαρκής και αταλάντευτη. Η σύλληψη του “ψευτογιατρού” στην Ελλάδα και οι απανωτές αποκαλύψεις για τη δράση του μας συγκλονίζουν. Ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος του Συλλόγου και ουδέποτε είχαμε δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία που να συνδέεται μαζί του. Εάν κάτι τέτοιο προκύψει τότε, σε συνεργασία με την Αστυνομία θα χειριστούμε την κατάσταση. Άλλωστε έχουμε άριστη συνεργασία με την Αστυνομία, στην οποία παραπέμπουμε τις όποιες υποθέσεις υποπέσουν στην αντίληψή μας» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού.

Στη συνέχεια, κάνει γνωστό πως περιστατικά τέτοιου είδους έχουν παρατηρηθεί και στην Κύπρο και ζητά από τους πολίτες, αν έχουν αμφιβολία, να απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς.

«Σε περίπτωση αμφιβολίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται είτε στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο είτε στους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι κάποιος είναι νόμιμος γιατρός ή όχι. Ως ΠΙΣ συστήνουμε στους χρόνιους πάσχοντες να μην εγκαταλείπουν τις θεραπείες που προτείνονται από το θεράποντα γιατρό τους» σημειώνει ακόμα ο σύλλογος.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.com, οι ελληνικές αρχές αναμένεται να υποβάλουν τα επόμενα 24ωρα αίτημα προς τις κυπριακές αρχές για να λάβουν κατάθεση από Κύπριο ασθενή σχετικά με την υπόθεση με τον ψευτογιατρό.

Tags:
έρευνα, αστυνομικές αρχές, αρχές, Κύπρος, γιατροσόφια, γιατρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK