16:27 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νομοσχέδιο που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα μπορούν να πληρώνονται πλέον με τον μήνα, ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα πέρασε χθες στη Βουλή, με τους ελέγχους, ωστόσο, να γίνονται πιο αυστηροί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το νομοσχέδιο έχει μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχει η «ποινή» του ενός ή δύο μηνών που πλήρωναν όσοι ήθελαν να κινήσουν τα οχήματά τους το καλοκαίρι, οπότε και για έναν μήνα, έπρεπε να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας δύο μηνών, ενώ για έξι μήνες πλήρωναν το ποσό που αντιστοιχούσε σε οκτώ μήνες.

Πλέον δηλαδή όποιος επιθυμεί, θα πληρώνει το αντίστοιχο ποσό που προβλέπεται για κάθε μήνα που θα κυκλοφορεί.

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο θα πρέπει πρώτα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. 

Συχνότεροι έλεγχοι στο ΚΤΕΟ

Αλλαγές αναμένονται και στον έλεγχο των αυτοκινήτων, καθώς εξετάζεται το σενάριο ετήσιων ελέγχων σε παλαιότερα οχήματα, αντί για διετή έλεγχο.

«Αυτά που έχουν σοβαρά προβλήματα, δεν περνούν ΚΤΕΟ» σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Ορθόδοξος Μπακιρτζής στον ίδιο σταθμό, τονίζοντας πως υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο τα οχήματα που δεν έχουν ελεγχθεί.

Ο  ίδιος ανέφερε πως η ηλικία του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορεί στην Ελλάδα συνεχώς γερνάει, με τον μέσο όρο ηλικίας αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα 15 έτη. 

Tags:
οχήματα, αυτοκίνητο, Νομοσχέδιο, αποπληρωμή, Βουλή, Τέλη κυκλοφορίας 2020, τέλη κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK