12:10 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1015)
0 0 0
Βρείτε μας

Θετικά αξιολογεί η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, την πρώτη μέρα των αφίξεων των διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα που σηματοδοτεί το άνοιγμα του τουρισμού.

Ως επιτυχημένο εκτιμά το «πρώτο τεστ» των αφίξεων τουριστών μέσω διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Μ. Παγώνη.

Η κα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας θα έχουμε σε 15 μέρες. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως τους ειδικούς δεν τους ανησυχούν τόσο τα νησιά. 

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό, ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα, πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί» εξήγησε διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

Ακόμη, επισήμανε πως έχουν ενημερωθεί οι γιατροί και υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

«Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο» τόνισε και παραδέχτηκε ότι ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η κα Παγώνη, επισήμανε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

«Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων από εδώ και πέρα, η πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά αναμένεται να αυξηθούν, απ’ ό,τι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά χαρακτήρισε αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

«Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική» είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι τραγικό. Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα» είπε.

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1015)
Tags:
τουρίστες, πανδημία, Ελλάδα, τουρισμός, πάρτυ, νησιά, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK