00:25 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται συγκεκριμένα φαρμακεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποφεύγονται οι ουρές.

Τέλος στην αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να βάλει ο οργανισμός στα φαρμακεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον για αρχή.

Αυτό αναμένεται να γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία.  

Ο δικαιούχος την ημέρα που θέλει να πάει στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και να επιλέξει την «Έκδοση Εισιτηρίου». Στη συνέχεια θα επιλέξει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την «Έκδοση Εισιτηρίου» θα πάρει το εισιτήριό του.

Όποιος επιλέξει την εφαρμογή αυτή θα μπορεί να ενημερωθεί για τον χρόνο αναμονής, ο οποίος και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και το οποίο θα μπορεί είτε να το έχει στο κινητό του τηλέφωνο είτε να το εκτυπώσει. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της σειράς προτεραιότητας στο φαρμακείο, μέσω του κωδικού που θα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο.

Έτσι, θα μπορεί να προγραμματίζει την άφιξή του στο φαρμακείο χωρίς ουρές και αναμονή.

«Μαζί με την επέκταση των ραντεβού που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Φαρμακείο της Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6) και σύντομα και σε άλλα φαρμακεία της χώρας, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον με λιγότερη καθυστέρηση. Η νέα υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έχει ξεκινήσει ήδη από το φαρμακείο μας στο Μαρούσι, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα στην εβδομάδα στα περισσότερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος.

Ηλεκτρονικά η υποβολή ατομικών αιτημάτων

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στην ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής ατομικών αιτημάτων για την ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας στις περιφερειακές διευθύνσεις και τη γρηγορότερη αποζημίωση των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποζημιωθούν, δεν θα απαιτείται πλέον να πηγαίνουν στις περιφερειακές διευθύνσεις για να υποβάλλουν τα ατομικά τους αιτήματα, αλλά θα μπορούν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά. Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο στους δικαιούχους.

Tags:
φάρμακα, ουρά, ηλεκτρονικό εισιτήριο, εισιτήρια, ΕΟΠΥΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK