08:37 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Σακελλαροπούλου, την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για την πορεία των οργανώσεων που έχουν αναγγελθεί το 2021 για την επέτειο από τα 200 χρόνια της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε σήμερα από την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής η συνάντηση των δύο κυριών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Επιτροπής. 

«Ενημερώσαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες της Επιτροπής ενόψει της εθνικής επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση» δήλωσε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος της Επιτροπής. 

Στην κα Σακελλαροπούλου παρουσιάστηκαν όλες οι μεγάλες συμβολικές επετειακές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε διάφορα μέρη της χώρας. Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε την κομβικής σημασίας συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εθελοντισμού στην επίτευξη των εορτασμών της επετείου. 

«Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας και προσβλέπουμε στη συνεργασία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Την επέτειό μας θα την τιμήσουμε όλοι μαζί. Με περηφάνια για την ιστορία μας και αυτοπεποίθηση για το κοινό μας μέλλον» δήλωσε η κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. 

Από την πλευρά της, η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε θερμά την πρόεδρο της Επιτροπής για την πολύπλευρη ενημέρωση και τόνισε την απόλυτη στήριξή της προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Αγγελοπούλου παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής.

Στο μετάλλιο απεικονίζονται οι δύο μεγάλες προσωπικότητες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, Ρήγας Φεραίος και Αδαμάντιος Κοραής, να σηκώνουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Στο βάθος διακρίνεται ένας φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του. Ο φοίνικας συμβολίζει βέβαια την αναγέννηση της Ελλάδας με την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γεώργιος Μυλωνάκης καθώς και ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτον Σίμιτσεκ.

 

Tags:
συνάντηση, μετάλλιο, Ελληνική Επανάσταση 1821, Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK