10:41 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησε το ΚΚΕ το απόγευμα της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Σε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο δεν χωράνε βελτιώσεις ούτε διορθώσεις. Η μόνη λύση είναι να αποσυρθεί εδώ και τώρα αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα. Σε κάθε περίπτωση στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Το ΚΚΕ σάς καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που προσπαθεί να "βάλει στον γύψο" το δικαίωμα στην εργατική-λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος» ανέφερε ο κ. Παπασταύρου.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή φιλοδοξεί να βάλει «τάξη» στις διαδηλώσεις.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και απαγόρευσή τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, όταν υπάρχει υποψία σοβαρών επεισοδίων.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο βάζει οριστικό «τέλος» στις λεγόμενες αντισυγκεντρώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται ως αντίδραση σε κάποια άλλη διαδήλωση, στον ίδιο χώρο και χρόνο.

Επιπλέον, θεσπίζεται διοργανωτής της συνάθροισης ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί τη συγκέντρωση στην Αστυνομία, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Εξαιρούνται οι δημόσιες συναθροίσεις που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Τέλος, ορίζεται και Διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού, ο οποίος θα αποτελεί τον σύνδεσμο των Αρχών με τον διοργανωτή.

Tags:
Νομοσχέδιο, διαδηλώσεις, Δημήτρης Κουτσούμπας, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Σύνταγμα, ΚΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK