12:12 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επιχείρηση για την απομάκρυνση από την πλατεία Βικτωρίας προσφύγων και μεταναστών πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές το Σαββατοκύριακο.

Σε δομές φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά και στο Σχιστό μεταφέρθηκαν οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν μεταξύ άλλων από την πλατεία Βικτωρίας, ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην εν λόγω επιχείρηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ύστερα από εντολή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος την Κυριακή βρέθηκε αυτοπροσώπως στην πλατεία, παρακολουθώντας την αστυνομική επιχείρηση, έκανε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο.

​Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν την πειθώ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το βράδυ του Σαββάτου, υπήρξε ένταση από αλληλέγγυους, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με τη μεταφορά των προσφύγων. Έτσι, ύστερα από τα επεισόδια, πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές, από τις οποίες οι τέσσερις έγιναν συλλήψεις.

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, επεισόδια, δομή φιλοξενίας, Νότης Μηταράκης, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόσφυγες, πλατεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK