03:14 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τη λήξη του ωραρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Με πανελλαδική στάση εργασίας αποφάσισε να αντιδράσει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στις 11:30.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει πως «οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων» καθώς και ότι «κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες».

ΑΔΕΔΥ: Προσπαθούν να εμφανίσουν τις κινητοποιήσεις ως «εγκληματικές» και «επικίνδυνες»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση: «Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει "εγκληματικό" και "επικίνδυνο"».

Η ΑΔΕΔΥ εκτός από τη συγκέντρωση της Τετάρτης, καλεί τους εργαζόμενους και σε δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος «από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κάλεσε, τέλος, «τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας».
Tags:
συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Νομοσχέδιο, διαδηλώσεις, στάση εργασίας, ΑΔΕΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK