03:01 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι σήμερα (08/07) και, συγκεκριμένα, στις 23:59 μπορείτε να υποβάλετε τη διαδικτυακή αίτησή σας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις εγγραφών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ της σχολικής χρονιάς 2020-21 πρέπει να υποβληθούν μέχρι σήμερα (08/07) και, συγκεκριμένα, έως τις 23:59. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, επισημαίνεται το εξής:

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 06:45 έως τις 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή, και απευθύνονται σε βρέφη και νήπια από 8 μηνών, την 1η Σεπτεμβρίου 2020, έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών».

Ακόμα, όσον αφορά στα κριτήρια επιλογής, ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει:

«Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.). Η δυναμικότητα των βρεφονηπιακών σταθμών καλύπτει τη φιλοξενία περίπου 2.000 βρεφών και νηπίων».

Πώς θα υποβάλετε την αίτησή σας

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tou-organismou-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε για την υποβολή της αίτησής σας είναι η εξής: Αρχική → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όπως υπογραμμίζεται από τον ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ).
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
  • Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).
Tags:
εγγραφές, αιτήσεις, ΟΑΕΔ, βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK