12:13 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2374)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη χαλάρωση του πληθυσμού όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, στις θεωρίες συνομωσίας που έχουν διαδοθεί σχετικά με το θέμα καθώς και στους κινδύνους που ενέχουν τα εισαγόμενα κρούσματα, αναφέρθηκε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας, κ. Μόσιαλος.

Μια μια εκτενή ανάρτησή του στο Facebook, o καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος τόνισε τη χαλάρωση των πολιτών σχετικά με την προστασία από τον κορονοϊό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θεωρίες συνωμοσίας περί μη ύπαρξης του ιού και στην αύξηση των κρουσμάτων -κυρίως εισαγόμενων- στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες. 

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί. Στην Ελλάδα λόγω της λήψης έγκαιρων μέτρων... μπορέσαμε να περιορίσουμε με επιτυχία την διασπορά της νόσου» έγραψε ο κ. Μόσιαλος. 

Τονίζει ωστόσο, ότι αυτή η επιτυχία ενίσχυσε σημαντικά τα φαινόμενα χαλάρωσης στον πληθυσμό με την επικράτηση εφησυχασμού. Παράλληλα με αυτά τα φαινόμενα, οι θεωρίες συνωμοσίας για τον ιό άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Άρχισαν να εμφανίζονται "θεωρίες" και να αναπτύσσονται επιχειρήματα ότι δεν υπήρξε κορονοϊός. Ήταν μια ακόμα διεθνής συνωμοσία για τον έλεγχο της χώρας».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης και στην αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Όπως τονίζει, εάν οι τουρίστες έρχονται από χώρες που ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε δεν πρόκειται να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, οι πολίτες υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν

«Τώρα βλέπουμε ότι αυξάνονται τα εγχώρια κρούσματα. Ήταν όμως θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Στο Ισραήλ χαλάρωσαν υπερβολικά μετά την αρχική τους επιτυχία και έχουν πλέον ένα δεύτερο κύμα της νόσου... Επανερχόμαστε επομένως στα βασικά γιατί έχουμε ακόμη χρόνο για να αποφύγουμε τη μεγάλη διασπορά της νόσου. Να εφαρμόσουμε όλοι μας τα μέτρα. Και κυρίως τα δημόσια πρόσωπα» έγραψε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 

Συνοπτικά ο κ. Μόσιαλος διατείνεται ότι δεν υπάρχει λόγος σοβαρής ανησυχίας στις περιπτώσεις που:

  • Τηρούμε τα μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες, κρατώντας φυσική απόσταση και ακολουθώντας τα μέτρα υγιεινής.
  • Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Δείτε εδώ το σύνολο της ανάρτησης:

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2374)
Tags:
Ηλίας Μόσιαλος, Facebook, τουρίστες, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK