10:17 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον περιορισμό των αφίξεων ξένων πολιτών στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα Σερρών από την Τετάρτη.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση και αφορά στους περιορισμούς που θα τεθούν στην είσοδο στην Ελλάδα ξένων πολιτών από τον Προμαχώνα Σερρών και οι οποίοι θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη (ώρα 00:01) μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως, οι συγκεκριμένοι περιορισμοί δεν θα αφορούν στους Έλληνες πολίτες, ενώ η απόφαση ελήφθη ύστερα από την διαπίστωση πως ορισμένοι εκ των ξένων πολιτών που έρχονται στη χώρα μας, έχουν ασθενήσει με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η είσοδος στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα θα επιτρέπεται μόνο όταν τα άτομα που θελήσουν να επισκεφθούν τη χώρα μας:

Έχουν εξεταστεί και διαγνωσθεί αρνητικοί για τον κορονοϊό με τη μέθοδο PCR, η οποία διενεργείται  με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής και εφόσον αυτά τα εργαστήρια έχουν πιστοποίηση από την αρμόδια εθνική αρχή της χώρας. 

Δεύτερον, τα άτομα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία θα  περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία θα επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια των ιατρικών ελέγχων.

Tags:
κοινή υπουργική απόφαση, Προμαχώνας, μέτρα προστασίας, COVID-19, πανδημία, ταξιδιώτες, πολίτες, σύνορα, κορονοϊός, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK