16:01 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2338)
0 02
Βρείτε μας

Νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα, Δευτέρα.

«Ο κορονοϊός δεν έφυγε, αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα επικίνδυνα φαινόμενα χαλάρωσης» τόνισε ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε «την ανάγκη να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό».

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Για τον λόγο αυτό, «πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό» και αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Εντείνονται οι έλεγχοι στον Προμαχώνα.
  • Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδους από την Αλβανία.
  • Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία από 15 Ιουλίου και από Σουηδία από τις 22 Ιουλίου. Ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου με υποχρέωση επίδειξης αρνητικού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες νωρίτερα.
  • Ζητήθηκε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να εξεταστεί στη σημερινή της συνεδρίαση η άμεση απαγόρευση πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, συνομιλεί με τους ειδικούς και θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς για την απαγόρευση των πανηγυριών, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι μετά και την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, θα εκδοθεί ΚΥΑ εντός της ημέρας που θα εξειδικεύει τα μέτρα.

590 έλεγχοι από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή

Ο κ. Πέτσας δήλωσε, επίσης, ότι από την Πέμπτη μέχρι χθες, Κυριακή, διενεργήθηκαν συνολικά 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα για την τήρηση των μέτρων λόγω κορονοϊού.

Διαπιστώθηκαν, όπως είπε, 63 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα 51.000 ευρώ και κυρώσεις αναστολής λειτουργίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2338)
Tags:
γλέντι, πανηγύρι, Υπουργείο Υγείας, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK