16:49 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 11
Βρείτε μας

Τέλος στα πανηγύρια μέχρι τις 31 Ιουλίου εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» στην απαγόρευση των εκδηλώσεων που είχε ζητήσει η κυβέρνηση.

Την απαγόρευση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου εισηγείται στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας καταφατικά στο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης. 

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε διευκρινίσει ότι μετά και την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, θα εκδοθεί ΚΥΑ εντός της ημέρας που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες όσον αφορά την απαγόρευση των πανηγυριών.

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση 

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας.
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό

Νωρίτερα σήμερα, νέα μέτρα για τον κορονοϊό αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας και είναι:

  • Εντείνονται οι έλεγχοι στον Προμαχώνα.
  • Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδους από την Αλβανία.
  • Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία από 15 Ιουλίου και από Σουηδία από τις 22 Ιουλίου. Ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου με υποχρέωση επίδειξης αρνητικού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες νωρίτερα.
  • Ζητήθηκε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να εξεταστεί στη σημερινή της συνεδρίαση η άμεση απαγόρευση πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιουλίου.
«Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, συνομιλεί με τους ειδικούς και θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Οι λόγοι για την απαγόρευση στα πανηγύρια

Η απόφαση για την απαγόρευση των πανηγυριών έρχεται μετά από εικόνες συνωστισμού που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Πολλοί καθηγητές και λοιμωξιολόγοι έχουν ζητήσει την απαγόρευση των πανηγυριών και ανάλογων εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση κορονοϊού.

«Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος» δήλωσε σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Την ανάγκη απαγόρευσης είχε εκφράσει και η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, κα Παγώνη, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα πανηγύρια είναι ωραία, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή. Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν. Πανηγύρι με απόσταση δεν γίνεται» είχε υπογραμμίσει η κα Παγώνη.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Κυβέρνηση, επιτροπή, κορονοϊός, πανηγύρια, πανηγύρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK