15:11 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κατηγορίες αφορούν τρία κακουργήματα: κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και εννιά πλημμελήματα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία της προηγούμενης Πέμπτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το lawandorder.gr, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται (απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εκρήξεις κ.λπ.).

Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν μόνο σε έξι από τους εννέα κατηγορούμενους και αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα, ενώ σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε και εγγυοδοσία 1.500 ευρώ.

Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων που με πανό και συνθήματα βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εννέα, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα και μαθητές.

Tags:
απολογία, κατηγορούμενος, επεισόδια, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Σύνταγμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK