11:28 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2480)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα για νυχτερινά μαγαζιά και beach bar εάν συνεχίσουν να υπάρχουν εικόνες συνωστισμού, αφήνει ανοιχτό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα για τα νυχτερινά μαγαζιά και τα beach bar, όπως συνέβη και με τα πανηγύρια, εφόσον συνεχιστούν οι εικόνες συνωστισμού, άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο λοιμωξιολόγος, η χώρα βρίσκεται σε φάση έξαρσης του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που υπάρχει έξαρση. Έχουμε κάθε μέρα δεκάδες κρούσματα, τα οποία δεν είχαμε πριν λίγο καιρό. Μακάρι αυτό να είναι μια παροδική καμπύλη που θα ξαναπέσει» υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

Επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σχέση με αυτή την έξαρση, σχολίασε ότι εάν συνεχίσει να παρατηρείται συνωστισμός σε νυχτερινά μαγαζιά και beach bar, τότε θα ληφθούν και γι' αυτά περιοριστικά μέτρα.

Για τα εισαγόμενα κρούσματα, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και για πολίτες και άλλων βαλκανικών χωρών, εκτός από τη Σερβία, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.  

Τέλος, για τις εκκλησίες, μετά τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά, όπως σχολίασε, «οι συναντήσεις μας στην επιτροπή είναι πλέον καθημερινές, οπότε είναι και αυτό πάνω στο τραπέζι».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2480)
Tags:
lockdown, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK