11:41 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Η απαγόρευση στα πανηγύρια έως και τις 31 Ιουλίου προβλέπεται σε ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ανοιχτών αγορών.

Δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την απαγόρευση των πανηγυριών έως και τις 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την απαγόρευση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου είχε εισηγηθεί χτες, Δευτέρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας, απαντώντας καταφατικά στο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Η επίμαχη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σήμερα τιτλοφορείται:

«Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται προσωρινά για προληπτικούς λόγους η «πραγματοποίηση πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς» μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

Δείτε την ΚΥΑ για την απαγόρευση στα πανηγύρια ΕΔΩ

Διευκρινίσεις για τα παζάρια

Η απαγόρευση των πανηγυριών δεν συνεπάγεται την απαγόρευση λειτουργίας των ανοιχτών αγορών, όπως διευκρίνισε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ως εκ τούτου, οι υπαίθριες αγορές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά με τους κανόνες που ισχύουν λόγω κορονοϊού.

«Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών» ανέφερε η Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

«Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798’» καταλήγει η ανακοίνωση.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, κορονοϊός, πανηγύρια, πανηγύρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK