16:50 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2338)
0 02
Βρείτε μας

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε προς την κυβέρνηση να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, στο ενδεχόμενο που υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εφαρμόζεται άλλωστε ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν 58 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 24 εξ αυτών εισαγόμενα.

Συνολικά, οι νεκροί στη χώρα μας αγγίζουν τους 193, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 3.883, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες αφορά άνδρες.

Τέλος τα πανηγύρια μέχρι 31 Ιουλίου

Μάλιστα, χθες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε την απαγόρευση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας.
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.

Η ΚΥΑ για την απαγόρευση των πανηγυριών

Δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την απαγόρευση των πανηγυριών έως και τις 31 Ιουλίου.

Η επίμαχη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σήμερα τιτλοφορείται:«Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.7.2020 έως και 31.7.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται προσωρινά για προληπτικούς λόγους η «πραγματοποίηση πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς» μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

Διευκρινίσεις για τα παζάρια

Η απαγόρευση των πανηγυριών δεν συνεπάγεται την απαγόρευση λειτουργίας των ανοιχτών αγορών, όπως διευκρίνισε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ως εκ τούτου, οι υπαίθριες αγορές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά με τους κανόνες που ισχύουν λόγω κορονοϊού.

«Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών» ανέφερε η Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

«Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798’» καταλήγει η ανακοίνωση.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2338)
Tags:
χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προσώπου, μάσκες, μάσκα, ασθενής, νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK