08:18 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2369)
0 0 0
Βρείτε μας

Αυξημένα κατά 10 – κατά μέσο όρο – είναι τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του Παρατηρητηρίου COVID-19.

Αύξηση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, διαπιστώνει η νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου COVID-19, καθώς πλέον φτάνουν τα 35 ανά ημέρα σε σχέση με τα 25 ημερησίως που καταγράφονται στην προηγούμενη έκθεση.

Ο δείκτης Rt παραμένει σταθερά κάτω από το 1 και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 0,4, όπως φαίνεται στη έκθεση που αφορά το διάστημα 8-15 Ιουλίου.

Η πορεία της πανδημίας δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί σημαντικά από την αύξηση του ποσοστού των επαφών, παρατηρείται.

Τα εισαγόμενα κρούσματα

Τα εισαγόμενα κρούσματα αποτελούν σημαντικό μέρος του συνόλου και εντοπίζονται σε πύλες εισόδου ανά την Ελλάδα, π.χ. Ξάνθη, Καστοριά, Αττική, Θεσσαλονίκη.

Τα περισσότερα εντοπίζονται στο τελωνείο του Προμαχώνα, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στο να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό 72 ώρες πριν την έλευσή τους στα σύνορα και έχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικό.

Ο παράγοντας… Ξάνθη

Η περίπτωση της Ξάνθης συνεχίζει να απασχολεί τους επιδημιολόγους καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας και δη στον Εχίνο, συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται κρούσματα. Ωστόσο, η ένταση φαίνεται να έχει περιοριστεί.

Η εικόνα στα μεγάλα αστικά κέντρα

Παράλληλα, στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως κατεγράφη την περίοδο μεταξύ της 8ης και 9ης έκθεσης, υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων. Για περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη υπήρξαν, μεσοσταθμικά, περί τα οκτώ κρούσματα ανά ημέρα.

Η εικόνα αυτή επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, διαπιστώνεται, ενώ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλους τους χώρους μαζικής συνάθροισης.

Οι θάνατοι

Σύμφωνα με την έκθεση, η πληρότητα των κλινών COVID-19 πανελλαδικά είναι 7% και των κλινών ΜΕΘ 13%.

Όσον αφορά στους θανάτους, ο μέσος όρος των θανάτων μειώθηκε στο 0,14, με τον μέσο όρο ημερών μεταξύ θανάτων να ανέρχεται σε περισσότερες από έξι.

Τα τεστ

Τα τεστ, σε σχέση με την τελευταία έκθεση, έχουν αυξηθεί. Το πλήθος τους, ανά χίλιους κατοίκους, ανέβηκε στα 37 από τα 33 που ήταν. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν τον Ιούλιο κατά μέσο όρο 5.000 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με την προηγούμενο μήνα.

Από το πλήθος των ελέγχων το 0,7% επιστρέφει θετικό κατά μέσο όρο. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ όγδοης και ένατης έκθεσης προόδου στην Ελλάδα διενεργήθηκαν 150 τεστ ανά θετικό κρούσμα. Η διασπορά στην Ελλάδα είναι 3,89 (από 2,36) κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2369)
Tags:
Προμαχώνας, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK