04:32 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παράταση απαγόρευσης πτήσεων έως τις 19 Ιουλίου με Σουηδία και έως 31 Ιουλίου με Τουρκία, μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πτήσεις από Αλβανία και Β. Μακεδονία έως 31 Ιουλίου. Νέες οδηγίες σε επιβάτες και αεροπορικές για το PLF.

Την παράταση της απαγόρευσης πτήσεων για τη Σουηδία έως τις 19 Ιουλίου και για την Τουρκία έως τις 31 Ιουλίου, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι αεροπορικές οδηγίες (νόταμ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. 

Επίσης, μόνο στο Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα προσγειώνονται όλες οι πτήσεις από Αλβανία και Β. Μακεδονία έως τις 31 Ιουλίου 2020, ενώ μετά την απόφαση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από COVID-19 χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια οι 12 χώρες που παραμένουν στην ευρωπαϊκή λίστα και εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις είναι οι ακόλουθες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη. 

Τι θα γίνει με την PLF

Εξάλλου, από σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου, έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ για όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, ενώ μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη. 

Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν:

  • την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο και
  • την αλληλογραφία με τον κωδικό QR και το PLF.

Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Τουρκία, Σουηδία, πτήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK