15:43 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξέφρασε την άποψη ότι η απαγόρευση των πανηγυριών θα πρέπει να διατηρηθεί και τον Αύγουστο.

Χωρίς πανηγύρια αναμένεται και ο Αύγουστος, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή -πρώτη- ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια» επισήμανε, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας την άποψη ότι η απαγόρευση θα πρέπει να διατηρηθεί και τον Αύγουστο.

Πάντως, διευκρίνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του Ιουλίου. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη» έσπευσε να αποσαφηνίσει.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, τις προηγούμενες ημέρες και υπό τον φόβο της διασποράς του ιού, προχώρησε στην καθολική απαγόρευση των πανηγυριών σ’ όλη τη χώρα έως και την 31η Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις - ιδίως στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες έχασαν ακόμη μία σημαντική πηγή εσόδων.

Στο μεταξύ, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 4.007 κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 195.  

Tags:
Δεκαπενταύγουστος, COVID-19, πανηγύρια, πανηγύρι, απαγόρευση, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK