16:13 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Για τη φετινή πορεία της οικονομίας, ένα δεύτερο lockdown αλλά και την απαγόρευση των πανηγυριών μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Προκαθορισμένη είναι η τροχιά ύφεσης για φέτος στη χώρα σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση που μίλησε στο MEGA.

«Ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο lockdown με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά της COVID-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού» είπε.

Αναφερθείς στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε πως στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη ενώ έκανε λόγο και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει έναν μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αναμένεται να πραγματοποιεί ελέγχους 24 ώρες το 24ωρο σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Η κοινή λογική λένε ότι πάνε έως τέλος Αυγούστου για αναστολή. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν τα πανηγύρια, καθότι είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο, καθότι δεν λειτούργησαν με τους κανόνες που είχαμε ανακοινώσει. Επομένως, κατά την εκτίμησή μου, δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια τον Αύγουστο» ανέφερε.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, lockdown, απαγόρευση, Νίκος Παπαθανάσης, πανηγύρια, πανηγύρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK